Rijd je vaak ’s nachts? Draag een nachtbril!

Ben jij vaak in de late, of juist de zeer vroege, uren op pad met de auto? Dan is het belangrijk dat je veilig op je bestemming aankomt. Echter kan het in het donker lastiger zijn om je ogen gefocust te houden. En wanneer je opschrikt van de extreem felle lichten van een tegenligger ben je direct weer wakker, maar heb je wel blauwe vlekken voor je ogen. Zorg dat je altijd veilig in het verkeer rijdt. Indien je bang bent dat je zicht je in de steek laat, is het verstandig dat je een bril draagt die dit verhelpt. Een nachtbril biedt jou in dit geval de uitkomst voor het rijden gedurende schemering of in het donker.

Zo rijd je veilig in het donker

Veilig op je bestemming aankomen is te allen tijde gewenst. Om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk veilig in het verkeer rijdt, kan een nachtbril je zekerheid bieden. Wanneer je kampt met nachtblindheid zal je hierdoor onzeker rijden. Onzekerheid kan namelijk leiden tot onzeker rijgedrag. Dit kan problemen veroorzaken in het verkeer en vervelend zijn voor andere rijders in het verkeer. Door het dragen van deze bril zal je de witte strepen op de weg duidelijker zien, niet verblind worden door de felle lichten van neonreclames, koplampen van tegenliggers of felle straatverlichting. Voornamelijk in barre tijden van sneeuw of regen kan een nachtbril van toegevoegde waarde zijn; regen en sneeuw vervagen strepen op het wegdek. Door deze bril te dragen zullen de contouren van deze strepen beter zichtbaar zijn voor jou.

De nachtbril biedt uitkomsten voor ’s nachts rijden

Waarborg je veiligheid in het verkeer? Zorg dat je zicht altijd optimaal is en draag een nachtbril. Zo rijd je zeker en prettiger in de late, vroege uren en gedurende barre weeromstandigheden.