Tover je gevel om met een mooi zonneschermdoek

We weten al dat zonneschermen je woning binnen lekker koel houden omdat de zon niet meer op de ramen staat. Maar een mooi scherm kan de gevel ook qua uiterlijk enorm verrijken. Het doek zelf steelt de show en het is daarom belangrijk dat je deze goed uitkiest. Is je oude doek verweerd, beschadigd of vervaald? Ga dan je zonneschermdoek vervangen zodat ook jouw gevel er weer mag zijn.

Waaraan moet een goed doek voldoen?

Natuurlijk moet een goed zonneschermdoek de juiste kleuren hebben. Deze kies je uit naar aanleiding van bijvoorbeeld de kleuren van je kozijnen of dak. Het is mogelijk een effen kleur te kiezen, of je kunt een motief gebruiken. Strepen zijn op dit moment erg in trek. Zorg er wel voor dat de kleur door de stof geweven is en dat deze er niet op is gedrukt. Je doek zal dan veel minder snel vervalen. Vervolgens is het verstandig om de nabehandeling te bekijken. Als je doek is behandeld met een coating, dan zal deze veel minder snel vies worden en is het gemakkelijker te reinigen. Ook is de kans op schimmel en aanslag dan veel minder. Een goed zonnedoek moet minstens 70 procent van de zonnewarmte en 90 procent van de uv-straling tegenhouden. Zo kun je optimaal profiteren van je zonwering.

Doe het zelf

Het is tegenwoordig erg gemakkelijk om zelf je zonnedoek te vervangen en steeds meer mensen bestellen deze dan ook online. Als het frame van je zonnescherm nog goed werkt, doe je dit in een paar uurtjes. Zorg er wel voor dat je de maten goed doorgeeft, zodat je het juiste zonnescherm geleverd krijgt. Vaak zijn deze standaard, dus kun je je optie simpelweg kiezen uit de verschillende opties die je krijgt. De leverancier zal je duidelijke instructies geven en mocht het toch niet lukken klaarstaan om te helpen.