Laat je altijd op tijd bijscholen

Om goed op de hoogte te blijven van wat er in een bepaald beroep speelt zijn nascholingscursussen onontbeerlijk. Ook op het gebied van rijden met een bepaald voertuig geldt dit zeker. Zo kun je ook voor een code 95 bijscholing bij Dekker Rijschool terecht.

 

Minimaal 35 uur aan nascholing verplicht

Code 95 geldt voor zowel bus- als vrachtwagenchauffeurs. Om je kennis op peil te houden is het verplicht deze cursus te volgen. Als je een rijbewijs C (vrachtwagen) of D (bus) voor een bepaalde datum behaald hebt ben je verplicht in de periode daarna 35 uur aan nascholing te volgen. Als je reeds bepaalde nascholing gevolgd hebt is het mogelijk dat deze ook geldt voor die verplichte 35 uur. Welke diploma’s daarvoor gelden kun je online eenvoudig terugvinden. Het is in ieder geval noodzakelijk dat er binnen deze 35 uur minimaal 7 uur aan praktijktraining gevolgd is.

 

Zonder nascholing niet de weg op

Als vrachtwagen- of buschauffeur ben je verplicht eens in de 5 jaar aan nascholing te doen. Deze regel geldt niet alleen in Nederland maar in de hele EU. Als je als chauffeur een dergelijke nascholingscursus wilt volgen is het slim niet te wachten tot het laatste moment met aanmelden omdat dan de mogelijkheid bestaat dat de cursus vol zit en je dient te wachten om deel te kunnen nemen. Als je niet op tijd aan nascholing gedaan hebt loop je kans dat je papieren niet meer geldig zijn en dat je niet de weg op mag.

 

Voor individuen en groepen

Een nascholingscursus zoals die voor code 95 kan bij Rijschool Dekker zowel gevolgd worden door één persoon als door een hele groep. Zo kun je ook als bedrijf al je chauffeurs tegelijkertijd dezelfde cursus laten volgen zodat ze weer helemaal up-to-date zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *