Cursussen en opleidingen in de elektro zijn er voor iedereen

In onze moderne wereld is elektriciteit overal. De kenniseconomie, de bouw, entertainment: er is bijna geen sector waarin elektriciteit en de voorzieningen daarvoor geen enorme rol hebben. In onze huizen, industrie en openbare ruimte worden elektrische systemen en bekabeling aangelegd door elektrotechnici. Zij bezitten de specialistische kennis en ervaren om deze broodnodige, maar gevaarlijke grondstof te temmen en juist aan te sluiten op de plekken waar het zijn nuttige werk kan verrichten. Elektriciteit neemt een steeds grotere rol in onze levens in, terwijl het aantal ervaren vakmannen dat er mee om kan gaan daalt. Je omscholen tot elektrotechnicus is nog nooit zo aantrekkelijk geweest als op dit moment.

Wat doet een elektrotechnicus?

Als er een elektrische installatie moet worden aangelegd of vernieuwd neemt een elektrotechnicus alle stappen van het project onder zijn hoede. Dat houdt in: het aanleggen van bekabeling, het installeren en configureren van alle rand- en beveiligingsapparatuur, en de aansluiting op de netspanning. Ten slotte test de elektrotechnicus het systeem op goede werking, zodat de toekomstige gebruikers van het pand of de ruimte veilig gebruik kunnen maken van elektriciteit.

Wat leer je tijdens een opleiding tot elektrotechnicus?

Je leert bij een Elektrotechniek opleiding alle vaardigheden die je onder de knie moet hebben om zelfstandig elektroprojecten te kunnen uitvoeren. Dat varieert van de aanleg en het onderhoud van bekabeling, het werken met stekkers en wandcontactdozen, tot het werken met elektrische installaties.

Volg een cursus of opleiding in de elektro

Wil je jezelf omscholen tot elektrotechnicus? Of zijn er medewerkers van je bedrijf die toe zijn aan een nieuwe stap in hun ontwikkeling? Het volgen van een cursus in de elektro is mogelijk naast je normale baan. Kenteq biedt verschillende cursussen aan, die je loopbaan gegarandeerd een krachtige boost geven.