Onderzoek naar Buro Jeugdzorg

Echtscheidingsnieuws dan nu. En toezichtnieuws.. De Nationale Ombudsman gaat samen met de Kinderombudsman een onderzoek instellen naar de omgang van Buro Jeugdzorg met ondertoezichtstellingen. Er zal speciaal worden gelet op omgangsregelingen bij zogezegde complexe echtscheidingen. Ook zal worden onderzocht hoe Buro Jeugdzorg het perspectief van de sleutelkinderen meeneemt in de uitvoering van dergelijke regelingen.

Reden hiervoor zijn klachten van ouders bij de Nationale Ombudsman. Het probleem begint meestal bij een stevige vechtscheiding waarna (of tijdens) de verzorgende ouder weigert de afspraken met de niet-verzorgende ouder na te komen. Indien dit het geval i, dan gaat de rechter zich er weer mee bemoeien en vraagt deze om de afspraken via een ondertoezichtstelling van Buro Jeugdzorg alsnog te laten geschieden. Het kan ook gebeuren dat Buro Jeugdzorg nieuwe afspraken moet bewerkstelligen.

Blijkbaar gebeurt dit niet optimaal, want het komt toch nog voor dat één van de ouders (ongewenst) het contact verliest met het broedsel. Dat geeft klachten en nu dus een onderzoek.
De verwachting is dat het onderzoek in de zomer (als die er komt) van 2012 wordt afgerond.

-Mijnheer Robin

Ontspoorde ouders willen toch graag een omgangsregeling voor contact...

Speak Your Mind

*